IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 19.Mayıs.2023   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Bal Kabaklı Baklava Tarifi


malzemeler


12 yaprak baklavalık yufka
1 su bardağı eritilmiş tereyağı

İç harcı için:

1 kilogram soyulmuş balkabağı
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
Un

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Bal kabaklı baklava Nasıl yapılır?


Öncelikle balkabağını rendeleyip bir süzgece alın.

Suyunu salması için 2 saat kadar bekletin.

Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp karıştırın.

Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha ocakta tutun.

Ardından limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın.

Balkabaklarını suyunu sıkıp derin bir kaseye alın.

Üzerine dövülmüş ceviz, tarçın, vanilya ve şekeri ilave edip harmanlayın.

Yufkalardan bir tanesini fırın tepsisine serin.

Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.

6 kat yufkayı bu şekilde üst üste dizdikten sonra en üste biraz un serpiştirin.

Balkabaklı harcı yufkaların üzerine yayıp kalan 6 kat yufkayı da aralarına tereyağı sürerek tepsiye yerleştirin.

Baklavayı keskin bir bıçakla dilimleyin.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra baklavayı fırına verin.

Üzeri kızarana kadar pişirdiğiniz baklavayı fırından alıp ılınan şerbeti üzerine dökün.

Şerbeti çekip soğuyan baklavayı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…​

  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık