IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04.Eylül.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Orman Meyveli Kruvasan


Malzemeler;

1 su bardağı süt
1/4 su bardağı toz şeker
1 paket (7 gram) instant maya
3 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı tereyağı (soğuk ama yumuşamış)
1 yumurta (üzeri için)
Pastacı kreması için:
2 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
1/2 su bardağı şeker
1/4 su bardağı un
1/4 su bardağı mısır nişastası
1/2 çay kaşığı vanilya özütü veya 1 vanilya çubuğunun içi
İsteğe bağlı olarak rendelenmiş limon veya portakal kabuğu
Sunum için:
20 gr yaban mersini
20 gr frambuaz (isteğe göre diğer orman meyveleri)
Nane veya yenilebilir çiçek
Red Velvet kek tozu

Yapılışı: Sütü ılık hale getirin. Toz şekeri ve mayayı sütün içinde eritin. Bir kenarda 5 dakika kadar bekletin, mayanın aktive olmasını sağlayın. Unu ve tuzu bir kaseye eleyin. Ardından mayalı sütü ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra hamuru bir top haline getirin ve üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur mayalandıktan sonra, tezgahınızı unlayın ve hamuru merdaneyle dikdörtgen şeklinde açın. Daha sonra soğuk tereyağını hamurun ortasına yerleştirin ve hamurun iki kenarını tereyağı ile kapatın, tereyağını sarmalayın. Hamuru hafifçe merdaneyle uzatın ve üçe katlayın, ardından buzdolabına koyup 2 saat dinlendirin. Bu işlemi 2 kez daha tekrarlayın, her seferinde hamuru üçe katlayıp buzdolabında dinlendirin. Hamuru son kez buzdolabından aldıktan sonra tezgahı unlayın ve yaklaşık 1/2 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Ardından hamuru üçgen şeklinde kesin. Her üçgenin geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Kruvasanları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine biraz açılmaları için hafifçe bastırın. Kruvasanları kapalı fırın içerisinde biraz sıcak suyu eşliğinde 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanma tamamlandığında üzerine hafifçe çırpılmış yumurta sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.



Click the image to open in full size.

aLinti
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık