1 hafta önce | #1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net |
Yoğurtlu Kek
Mutfağa yeni girmeye başlayan ve kolay tarifler denemek isteyenler için oldukça pratik bir tarifimiz var. Evde süt yoksa ve az malzeme ile kolay bir kek yapmak istiyorsanız, yoğurtlu kek tam size göre. Sulu yoğurt ile hazırlanan bu kek, yoğun aromalı ve yumuşacıktır. Özellikle çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunulabilir. Mis gibi kokusuyla tüm evi saran yoğurtlu kek, yaklaşık 40-45 dakika gibi bir sürede sofralardaki yerini alır. Malzemeleriniz hazırsa, yumuşacık kıvamıyla yoğurtlu kek tarifine geçebiliriz.
1 Dilim Yoğurtlu Kek Kaç Kalori? Yoğurtlu kekin bir dilimi, yaklaşık 150 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla iki dilim tüketilmelidir. Yoğurtlu Kek için Malzemeler 3-3.5 su bardağı un 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda) 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri için: Pudra şekeri Meyve parçaları (isteğe göre) Yoğurtlu Kek Nasıl Yapılır İlk olarak bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Çırpıcı veya mikser yardımıyla karışımı özdeşleşene kadar çırpın. Daha sonra üzerine vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Kabartma tozunu da ekledikten sonra unu azar azar ekleyerek çırpın. Yoğun ve akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın. Kek kalıbını unlayın ve yağlayın. Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekinizi 30-40 dakika kadar pişirin. Pişen keki soğumaya bırakın. Afiyet olsun. aLinti |
|
|