Limonlu, Haşhaşlı Ve Kremalı Kek
imonlu, Haşhaşlı Ve Kremalı Kek Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Kreması için
- 2 paket toz krem şanti
- 1 büyük paket labne peyniri (400 gr)
Limonlu, Haşhaşlı Ve Kremalı Kek Nasıl Yapılır?
- Toz şeker ve tereyağını mikserin çırpma kabına alın. Krema gibi oluncaya kadar çırpın. Yüksek devirde karıştırmaya devam ederken tek tek yumurtaları ilave edin.
- Tamamen karışınca sütü ekleyin. Son olarak un, kabartma tozu, haşhaş, limon kabuğu rendesi ile vanilyayı ilave edin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Harcı yağladığınız 18 cm’lik kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri kızarıp içi kuru çıkıncaya kadar pişirin. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.)
- Krem şanti ile labne peynirini bir kaseye alarak iyice karıştırın.
- Kek tamamen soğuduğunda kalıptan çıkartın ve enine iki parçaya bölün.
- Hazırladığınız labneli kremanın yarısını kekin arasına, kalanını da kekin üstüne sıkarak arzu ettiğiniz şekilde süsleyin ve servis edin.
lezzet
|