21.Temmuz.2022
|
#1
|
|
Baklava Cheesecake
aklava Cheesecake Tarifi İçin malzemeler
- 16 parça baklavalık yufka
- 60 g tereyağı (Eritilmiş)
- 1/2 su bardağı Antep fıstığı (Çekilmiş)
- 1/2 çay bardağı toz şeker
Cheesecake için
- 2 paket krem peynir (labne)
- 1 paket maskarpon peyniri
- 1/4 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 adet yumurta
- Vanilya
Üzeri için
- 4-5 adet baklavalık yufka
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- Toz şeker
- 1/2 su bardağı Antep fıstığı (Çekilmiş)
Baklava Cheesecake Nasıl Yapılır?
- İlk olarak 22 cm genişliğinde kelepçeli bir kek kalıbının kenarlarını yağlayın.
- Her bir baklavalık yufkaya fırça yardımıyla eritilmiş tereyağından sürüp, üzerine tozşeker serpiştirin ve ardından yağladığınız kek kalıbına yanlardan taşacak şekilde yerleştirin ve antep fıstığı serpiştirin.
- Aynı işlemi tekrar ederek bu şekilde 16 kat oluşturun. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında sadece 5-6 dakika renk alana dek pişirin ve fırından alıp ılınmaya bırakın.
- Bir karıştırma kasesine peynirleri ve toz şekeri koyup mikser yardımıyla karıştırın. Ardından süt, yumurta ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Son olarak un ve antep fıstığını ilave ederek karıştırın ve cheesecake karışımını baklava tabanının üzerine dökün. Kalıbı birkaç kez tezgaha vurup cheesecake’in havasını alın.
- Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırına ısıya dayanıklı bir kase ile su koyduktan sonra aynı rafa cheesecake’i alarak 50-60 dakika süreyle pişirin.
- Fırını kapattıktan sonra kapağını aralayıp 30 dakika süreyle cheesecake’in yavaş yavaş soğumasını sağlayın. Daha sonra fırından alın ve oda sıcaklığına gelince en az 5-6 saat buzdolabında soğutun.
- Süslemek için 4-5 adet baklavalık yufkayı, 1-2 yemek kaşığı tereyağı ve toz şekerle harmanlayarak fırında kızartın ve soğuyunca elinizle parçalayarak chesecake’in üzerine serpiştirin.
- Son olarak üzerine Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.
lezzet
|
|
|