IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.Mart.2025   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Fırında Beğendili Köfte


Fırında Beğendili Köfte Tarifi İçin Malzemeler
500 gram dana kıyma
1,5 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

Fırında beğendili köftenin beğendisi için:
3 adet köz patlıcan
3 yemek kaşığı tereyağı (75 gram)
3 yemek kaşığı un (75 gram)
3,5 su bardağı süt (700 ml)
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam muskat cevizi rendesi

Fırında beğendili köfteyi pişirmek için
6 yemek kaşığı zeytinyağı
2diş sarımsak
1 tutam toz kırmızı biber
1 tutam kekik

Fırında beğendili köftenin üzeri için
2 avuç rendelenmiş kaşar peyniri


Fırında Beğendili Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Fırında beğendili köftenin köftelerini hazırlamak için kıymaya tuz ve karabiber ekleyip 4-5 dakika yoğurun. Harcın bütünleşmesi çok önemli. Elinizi ıslatıp harçtan parçalar kopartın ve iri köfteler yuvarlayın. Bu şekilde 12 adet çıktı. Köfteleri buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve bıçakla püre kıvamına gelene kadar kıyın.
Geniş ve kalın tabanlı bir tavada un ve tereyağı renk alana kadar orta ateşte kavurun. Kavrulan karışıma patlıcanları da ekleyip 2-3 defa çevirdikten sonra azar azar sütü ekleyip topak kalmayacak şekilde sürekli karıştırarak pişirin. Beğendiyi ocaktan almadan önce tuzunu, biberini ve muskatı ekleyip karıştırın. Ardından beğendiyi fırın tepsisine aktarın.
Köfteleri dolaptan çıkartıp tavada zeytinyağı ile sadece dışları renk alana kadar yüksek ateşte çevire çevire pişirin. Son olarak baharatları da ekleyip ocaktan alın ve beğendinin üzerine köfteleri sıralayın.
Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri de serptiğiniz yemeği üzeri kızarana kadar 200 derecelik sıcak fırında pişirin.
Fırından çıkan sıcak yemeği yanına en çok yakışan Doğanay Şalgam ile servis edin. Fırında beğendili köfte hazır. Afiyet olsun.



Fırında Beğendili Köfte Tarifinin Püf Noktası
Patlıcanları közledikten sonra fazla suyu varsa süzün, aksi halde beğendiniz fazla sulu olabilir.







aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık