![]() |
![]() |
|
![]() |
#1 |
Çevrimiçi
![]() |
1.03.2024 Günün Yemeği
Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi börek) Tarifi
Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi börek) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin: 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su 2 tatlı kaşığı sirke Kıymalı İç İçin: 300 gram kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 çay bardağı su Kızartmak İçin: 1/2 su bardağı sıvı yağ Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi börek) Tarifinin Püf Noktası Kıymanızı sulandırmazsanız böreğin içerisinde topaklanır. Kıymalı harıcınızı mutlaka sulandırın. Çiğ böreğinizin fazla yağ çekmemesi için hamura mutlaka sirke ekleyin. Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi börek) Tarifi Nasıl Yapılır? Bir karıştırma kabının içinde 300 gram kıyma, 1 adet soğan rendesi, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Harcınızın sulu olmasına özen gösterin. Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın. Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda, incecik açın. Kıymalı harcınızı açtığınız hamura yerleştirip katlayın. Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için elinizi biraz suya batırarak kenarlarını yapıştırın ya da bir pizza kesici yardımıyla birleşim yerlerinden kesin.. Kızmış yağa börekleri atarak arkalı önlü kızartın ve kızaran böreklerinizi fazla yağı emmesi için bir kağıt havlu üzerine alın. Yağ çekmeyen çiğ börek hazır. Sıcak sıcak tüketin. Afiyet olsun! Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi börek) Tarifinin Pişirme Önerisi Yağınız tarifte önerildiği gibi mutlaka sıcak olmalıdır. Yağ Çekmeyen Çiğ Börek (Çi börek) Tarifinin Servis Önerisi Söğüş tabağı ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz. |
![]() |
![]() |
|
|