23.Ocak.2024 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
21.01.2024 Günün Yemeği
Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
Ekmeğin arasına koymak için: 1 adet soğan 1/2 demet maydanoz 1 adet domates Tantuni ekmeği için: 2 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı yoğurt 4,5 - 5 su bardağı un Tavuk tantuni için: 500 gram tavuk göğsü (yaklaşık 4 adet) 4 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber Tavuk Tantuni Tarifinin Püf Noktası Ekmeklerin üzerine attığınız çizikler, pişerken ekmek içindeki buharın dışarı çıkmasına yardımcı olur ve kabarmasını sağlar. Çizikleri derin ve düzgün atmak önemlidir. Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuk tantuni ekmeği için; un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun. Yavaşça unu ekleyerek, yumuşak bir dokuya sahip, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamuru, mayalanması için yaklaşık 30 dakika boyunca dinlendirin. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle ekmek formunda yuvarlayın. Üzerlerine fırça yardımıyla su sürün. Keskin bir bıçakla boydan boya derin çizik atın. Fırının içine mutlaka yanmaz kasede su koyun,böylelikle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık ekmekler elde edersiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Tavuk tantuni için; tavuk göğsünü çok minik küpler halinde doğrayın ve yağsız tavada tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Yağları ve baharatları ekleyerek tavukları güzelce kavurun. Ekmekleri tavukların üzerine bastırarak dilerseniz hafifçe soslayabilirsiniz. Ekmeklerin arasına tavuk tantuni, soğan, maydanoz ve domates ekleyerek servis edin. Ekmek arası tavuk tantuni hazır. Afiyetler olsun! Tavuk Tantuni Tarifinin Pişirme Önerisi Tavuklar suyunu salıp tekrar çekene kadar sabırla pişirmelisiniz. Ekmekleri pişiriken fırının içine mutlaka yanmaz kasede su koyun, böylelikle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık ekmekler elde edersiniz. Tavuk Tantuni Tarifinin Servis Önerisi Maydanoz, domates, roka ve limonla servis edebilirsiniz. |
|
|