IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 23.Ocak.2024   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
21.01.2024 Günün Yemeği


Tavuk Tantuni Tarifi İçin Malzemeler
Ekmeğin arasına koymak için:
1
adet
soğan
1/2
demet
maydanoz
1
adet
domates
Tantuni ekmeği için:
2
su bardağı
ılık su
1
paket
kuru maya
1
yemek kaşığı
toz şeker
1
tatlı kaşığı
tuz
1
yemek kaşığı
yoğurt
4,5 - 5
su bardağı
un
Tavuk tantuni için:
500
gram
tavuk göğsü
(yaklaşık 4 adet)
4
yemek kaşığı
tereyağı
2
yemek kaşığı
sıvı yağ
1
çay
tuz
1
çay kaşığı
karabiber
1/2
çay kaşığı
toz kırmızı biber


Tavuk Tantuni Tarifinin Püf Noktası
Ekmeklerin üzerine attığınız çizikler, pişerken ekmek içindeki buharın dışarı çıkmasına yardımcı olur ve kabarmasını sağlar. Çizikleri derin ve düzgün atmak önemlidir.


Tavuk Tantuni Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk tantuni ekmeği için; un hariç bütün malzemeleri bir araya getirin ve güzelce yoğurun.

Yavaşça unu ekleyerek, yumuşak bir dokuya sahip, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamuru, mayalanması için yaklaşık 30 dakika boyunca dinlendirin.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve elinizle ekmek formunda yuvarlayın. Üzerlerine fırça yardımıyla su sürün. Keskin bir bıçakla boydan boya derin çizik atın. Fırının içine mutlaka yanmaz kasede su koyun,böylelikle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık ekmekler elde edersiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Tavuk tantuni için; tavuk göğsünü çok minik küpler halinde doğrayın ve yağsız tavada tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Yağları ve baharatları ekleyerek tavukları güzelce kavurun.

Ekmekleri tavukların üzerine bastırarak dilerseniz hafifçe soslayabilirsiniz.

Ekmeklerin arasına tavuk tantuni, soğan, maydanoz ve domates ekleyerek servis edin.

Ekmek arası tavuk tantuni hazır. Afiyetler olsun!

Tavuk Tantuni Tarifinin Pişirme Önerisi
Tavuklar suyunu salıp tekrar çekene kadar sabırla pişirmelisiniz. Ekmekleri pişiriken fırının içine mutlaka yanmaz kasede su koyun, böylelikle dışı çıtır çıtır içi yumuşacık ekmekler elde edersiniz.


Tavuk Tantuni Tarifinin Servis Önerisi
Maydanoz, domates, roka ve limonla servis edebilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık