14.Aralık.2023 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
13.12.2023 Günün Yemeği
Taze Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler
10-15 adet patlıcan (küçük) 1 su bardağı baldo pirinç (ya da kırık pirinç) 1 çay bardağı haşlanmış nohut 400 gram yağlı dana kıyma (zırhlanmış) 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı karabiber 1/2 adet limonun suyu 2 adet orta boy domates Pişirmek İçin: 1 tatlı kaşığı (tepeleme) biber salçası 1 salkım koruk 1 su bardağı su Servis İçin: 3-4 diş ezilmiş sarımsak 1 tatlı kaşığı kuru nane Taze Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Patlıcanları oyup içini güzelce temizleyin. Patlıcanın içinden kapak olması için parçalar ayırın. İç harç için gerekli tüm malzemeleri karıştırın. Ardından oyduğunuz dolmaların içlerini 1 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Ayırdığınız patlıcan içlerini kapak olarak kapatın. Tencereye dizip salçalı su hazırlayarak üzerine gezdirin. Ağırlık yapması için taş ya da kapak koyup üzerine korukları ilave edin. 30 dakika pişirin. Sarımsakları dövün, içine kuru nane ve pişmekte olan dolmanın suyundan koyup karıştırın. Sonrasında bu sosu dolmanın üzerine ekleyin. 5 dakika daha böyle piştikten sonra dolma hazır. Afiyet olsun! |
|
|