06.Aralık.2023 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
6.12.2023 Günün Yemeği
Çıtır Tavuk Burger Tarifi İçin Malzemeler
Çıtır tavuk için: 8 adet kemiksiz tavuk kalça 3 su bardağı ayran 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz 1 diş sarımsak Tavukları kaplamak için: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru kekik 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 3 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 10 adet susamlı çubuk kraker Kızartmak için: 2 su bardağı sıvı yağ Sosu için: 2 yemek kaşığı mayonez 1 yemek kaşığı hardal 1 diş sarımsak 3 adet kornişon turşu Coleslaw salata için: 1 kalın dilim beyaz lahana 1 ince dilim mor lahana 1 adet havuç 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı mayonez 1/2 adet limonun suyu 2 çay kaşığı tuz Burger için: 6 adet burger ekmeği 6 tatlı kaşığı mayonez Çıtır Tavuk Burger Tarifinin Püf Noktası Tavukları marinasyon işlemine bırakırken mümkünse buzdolabında en az 1 saat bekletmek lezzetin daha derinlere nüfuz etmesine yardımcı olur. Ancak daha uzun bir süre (örneğin 2 saat) tavukların daha lezzetli ve sulu olmasını sağlayabilir. nasil-yapilir Çıtır Tavuk Burger Tarifi Nasıl Yapılır? Tavuklara bıçağın ucu ile ince çentikler atın. Derin bir kasede ayran, kırmızı biber, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyin. Tüm bu malzemeleri iyice karıştırarak homojen bir marinasyon elde edin.Tavukları karışıma ekleyin ve harmanlayın. Tavuk parçalarını bu marinasyon karışımıyla kaplayın ve hepsini eşit şekilde kaplamak için ellerinizle hafifçe ovun. Tavukları buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Bu süre zarfında tavuklar hem daha lezzetli hem de daha sulu olacaklar. Coleslaw salata için lahanaları ince uzun şekilde doğrayın ve kalın parçaları ayıklayın. Havuçları rendeleyin. Sebzeleri derin bir kaba alın ve üstlerine yoğurt, mayonez, tuz ve limon suyu ekleyip ezmeden karıştırın. Salatayı dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Burger sosu için mayonez, hardal, ezilmiş sarımsak ve minik küpler halinde doğranmış kornişonu karıştırıp buzdolabına kaldırın. Tavuklar dinlendikten sonra buzdolabından çıkartın. Derin olmayan bir tavaya yağı koyup ısıtmaya başlayın. Bu esnada bir tepsiye dış kaplama için unu, baharatları ve ezilmiş krakerleri ekleyip harmanlayın. Yağ ısındıktan sonra altını kısın. Tavukları süzdürüp unlu karışıma daldırın ve her yeri kaplanana kadar hafifçe bastırın. Fazla unu silkeleyip orta sıcaklıktaki yağda birkaç kez ters düz edip altın sarısı ve sert bir dokuya ulaşana kadar pişirin. Pişen tavukları peçete üzerine çıkartın ve dilerseniz hafifçe tuzlayın. Ekmekleri ikiye bölün her iki yüzeyine de mayonez sürüp tavada kızartın. Servis ederken ekmeğin alt kısmına sosu sürün, üzerine tavuğu yerleştirin sonra salatayı ekleyin ve ekmekle kapatın. Tavuk burger hazır. Afiyet olsun. Çıtır Tavuk Burger Tarifinin Pişirme Önerisi Tavukları kızartmadan önce yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun. Yağ, tavukları çıtır çıtır yapacak şekilde ısıtılmalıdır. |
06.Aralık.2023 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: 6.12.2023 Günün Yemeği
@BeSte yapsan da lezzetli lezzetli yesek :laughing:
|
06.Aralık.2023 | #3 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
Cevap: 6.12.2023 Günün Yemeği
Yapim tabi canin sagolsun:9233:
|
06.Aralık.2023 | #4 | ||||
Çevrimdışı
|
Cevap: 6.12.2023 Günün Yemeği
Şimdiden teşekkür ederim ellerine sağlık) |
||||
|
|