01.Aralık.2023 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
1.12.2023 Günün Yemeği
Alinazik Tarifi İçin Malzemeler
50 gram tereyağı (3,5 yemek kaşığı) 1 diş sarımsak 250 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış) 1 yemek kaşığı biber salçası 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı tuz Patlıcanlı karışım için: 1 kase yoğurt 3 adet közlenmiş patlıcan 1 çay kaşığı tuz Alinazik Tarifinin Püf Noktası Patlıcanlarınıza bıçak yardımıyla minik delikler açarak fırında ya da ocak üzerinde közleyin. Kabuklarını daha kolay soyabilmek adına henüz sıcakken bir kabın içine alın ve kabın kapağını kapatın. Bu şekilde 5-10 bırakın. Terleyecek ve daha kolay soyulacaktır. Etinizi kısık ateşte suyunu salana kadar ağır ağır pişirin ve yumuşacık olmasını sağlayın. Yoğurdun üzerine etleri çok sıcakken aktarmama özen gösterin. Çok sıcak et, yoğurdun sulanmasına neden olacak ve yemeğinizin tadını etkileyecektir. Alinazik Tarifi Nasıl Yapılır? Alinazik tarifi için tereyağını derin bir tavanın içine alın. Sarımsağı ilave ederek hafifçe soteleyin. Ardından minik doğranmış kuşbaşı etleri ekleyerek karıştırın, kapağını kapatıp 6-7 dakika kısık ateşte suyunu salıp pişene kadar bırakın. Piştikten sonra salça, toz kırmızı biber ve tuz ekleyerek tatlandırın ve ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanları kesme tahtasının üzerinde keskin bir bıçak yardımıyla dövün. Dövme aşamasında üzerine hafifçe tuz atın. İyice ezildiklerinde yoğurtla bir kasenin içinde birleştirin ve güzelce karıştırın. Servis tabağının içerisine yoğurtlu patlıcanlı karışımı alın. Ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız etleri de üzerine yerleştirin. Sosunu ilave ederek servis edin. |
|
|