23.Kasım.2023 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
23.11.2023 Günün Yemeği
Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Börek için: 5 adet orta boy patates 1 tutam tuz 1 tutam karabiber 1 tutam toz kırmızı biber 2 adet yufka Sosu için: 2,5 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 1/2 su bardağı su Üstü için: 1 çay bardağı süt Patatesli Börek Tarifinin Püf Noktası Eğer böreğinizin çıtır çıtır olmasını isterseniz fırının fanlı program, daha yumuşak bir formda olmasını isterseniz fırının fansız programı kullanabilirsiniz. Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce yıkadıktan sonra bir kabın içerisine rendeleyin. Rendelenmiş olan patateslerin suyunu iki avucunuzun arasına alıp güzelce sıkın. Suyu sıkılmış olan patateslere baharatlarını ekleyin ve güzelce karıştırın, iç harcınız hazır. Sosu için gerekli olan malzemeleri derince bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Yufkayı tezgâha yayın ve her bir yufkayı 8’e bölün yufkaların üstünü bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosla güzelce ıslatın. Üstüne patatesli harçtan serpin. Rulo şeklinde yuvarlayın ve kendi etrafında spiral şeklinde doladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra kalan sosun içerisine sütü ekleyip karıştırın ve yine bir fırça yardımı ile yufkaların üstüne sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri güzelce kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin ve ardından ılık olarak servis edin. Afiyet olsun. |
|
|