20.Kasım.2023 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
20.11.2023 Günün Yemeği
Soslu Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan (yemeklik doğranmış) 2 adet yeşil biber (yemeklik doğranmış) 1 adet kapya biber (yemeklik doğranmış) 400 gram kuşbaşı dana eti 1 yemek kaşığı domates salçası (arzuya göre) (ya da 2 adet domates) 1/2 su bardağı su 2 çay kaşığı kekik 2 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Soslu Et Kavurma Tarifinin Püf Noktası Etlerin iyice karamelize olması lezzeti arttırır. Soslu Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır? Tavaya yağı ve soğanları ekleyin. Soğanlar renk alana dek kavurun. Biberleri de üzerine ekleyin. Biberler ve soğanları kavurduktan sonra etleri de ekleyin. Biraz daha kavurun. Salçayı ya da tercihinize göre domatesleri ekleyin. 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, pul biber, kekik ve karabiberi de bu evrede ilave edin. Suyu da ekleyin ve tüm malzemeler özdeşleşene kadar biraz daha pişirin. Afiyet olsun! |
|
|