IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 14.Kasım.2023   #1
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~
14.11.2023 Günün Yemeği


Palamut Buğulama Tarifi İçin Malzemeler
2
adet
orta boy palamut balığı
(halka dilimlenmiş)
2
adet
mor soğan
(iri doğranmış)
1
adet
beyaz soğan
(iri doğranmış)
3
adet
yeşil biber
(orta irilikte doğranmış)
2
diş
sarımsak
(dilimlenmiş)
2
adet
büyük boy domates
(halka dilimlenmiş)
1/4
adet
limonun suyu
4
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
çay kaşığı
karabiber
2
çay kaşığı
tuz
1
çay bardağı
su
Üzeri İçin:
2-3
adet
defne yaprağı
5-6
dilim
limon
1
yemek kaşığı
tereyağı


Palamut Buğulama Tarifinin Püf Noktası
Balıkları kanlı suyu çıkana kadar bol suda yıkayıp kurulayın, arzuya göre kalın dilimler (takoz) halinde kullanın. Dağılmaması için domatesleri kabuklarını soymadan dilimleyin. Sebze ilaveli balıklar, tamamen kendi suyunda pişeceklerinden pişirme işlemini kontrollü olarak gerçekleştirin, arzuya göre çok az miktarda sıcak su ekleyin. Tarifin içinde belirtildiği gibi direkt fırında pişirme de yapabilirsiniz. Fırının orta rafında, fırın kabının üzerini pişirme kağıdı ile kapatarak 190-200 derecede, yarım saat fırınlayabilirsiniz.

Palamut Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

Tencereye zeytinyağını ekleyin ve üzerine mor soğanları yerleştirin.
Üzerine beyaz soğanları ve biberleri ekleyin.
Üzerine balıkları ve domatesleri dizin. Limonları da ekleyin.
Defne yapraklarını, suyu ve tereyağı parçalarını da ekleyin. Aralarına sarımsak dilimlerini ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyin.

Bu aşamada kullandığınız tencere fırına dayanıklı ise fırına da verebilirsiniz. Bu tarifi direkt fırın kabı ile de yapabilirsiniz. Fırında pişme süresi 190 derecede 20-25 dakika kadar sürecektir. Ocakta pişirmek isterseniz tencerenin kapağını kapatarak önce içerisindeki su kaynayana kadar yüksek ateşte, ardından kısık ateşte yarım saat pişirin.

Leziz balığınız hazır. Ilık servis etmenizi öneririz.

Yanında bir parça kızarmış ekmek ile tadına doyamayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık