IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 05.Mart.2025   #1
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net
Afyon Kebabı


Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı) için Malzemeler
2 adet kebaplık pide
1 kg kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber


Afyon Kebabı (Ramazan Kebabı) Nasıl Yapılır
İlk olarak kuşbaşı dana etini geniş bir tencereye alın ve suyunu çekene kadar kavurun.
Etler kavrulduktan sonra üzerini geçecek şekilde su ekleyin ve birkaç kez karıştırın. Karışımın üzerine tuz ve karabiber ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakın.
Bu esnada kebaplık pideleri kare şeklinde kesin ve küçük parçalar haline getirin.
Pideleri yapışmaz bir tavaya alarak kızartın.
Et piştikten sonra, suyunu başka bir kabın içerisine süzün. Kestiğiniz pideleri servis tepsisine alın ve ılık et suyunu pidelerin üzerinde gezdirin.
Süzdüğünüz etleri pidelerin üzerine ekleyin. 5 dakika fırında ısıttıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ilave ederek servis edin.






aLinti
  Alıntı ile Cevapla

Alt 05.Mart.2025   #2
Çevrimiçi
SihirliSohbet.Org
Cevap: Afyon Kebabı


Gelde yeme şimdi ))

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık