IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03.Mart.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Kuzu Etli Enginar Yahni


Kuzu Etli Enginar Yahni için Malzemeler
4 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı tarhana
2 su bardağı sıcak su
2 adet enginar
4 adet taze soğan
4 adet kuru domates
2 dal dereotu


Kuzu Etli Enginar Yahni Nasıl Yapılır
Orta boy düdüklü tencereye zeytinyağı ve kuzu etlerini koyup renk alıncaya kadar kavurun.
Soğanı yemeklik iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
Soğanlar hafif yumuşamaya başlayınca tuz, domates püresi ve tarhanayı ekleyip karıştırın.
Son olarak sıcak suyu da ekleyin, dipten kazıyarak karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın, düdük çıktıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirin ve 25 dakika daha pişirin.
Tencerenin buharını tahliye edip kapağını açın ve tencereye son olarak iri küpler halinde doğranmış çanak enginarları koyun.
Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar (20 dakika kadar daha) kapağı açık şekilde pişirin.
Yemeği ocaktan alın, içerisine son olarak iri doğranmış taze soğanları ve yağda bekletilmiş kuru domatesleri doğrayıp ekleyin.
Hafifçe yağından da ekleyebilirsiniz. Üzerini taze soğan ve doğranmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.




aLinti
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık