Kuzu Etli Enginar Yahni için Malzemeler
4 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı tarhana
2 su bardağı sıcak su
2 adet enginar
4 adet taze soğan
4 adet kuru domates
2 dal dereotu
Kuzu Etli Enginar Yahni Nasıl Yapılır
Orta boy düdüklü tencereye zeytinyağı ve kuzu etlerini koyup renk alıncaya kadar kavurun.
Soğanı yemeklik iri küpler halinde doğrayın ve tencereye ekleyin.
Soğanlar hafif yumuşamaya başlayınca tuz, domates püresi ve tarhanayı ekleyip karıştırın.
Son olarak sıcak suyu da ekleyin, dipten kazıyarak karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatın, düdük çıktıktan sonra ocağın altını en kısık ayara getirin ve 25 dakika daha pişirin.
Tencerenin buharını tahliye edip kapağını açın ve tencereye son olarak iri küpler halinde doğranmış çanak enginarları koyun.
Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar (20 dakika kadar daha) kapağı açık şekilde pişirin.
Yemeği ocaktan alın, içerisine son olarak iri doğranmış taze soğanları ve yağda bekletilmiş kuru domatesleri doğrayıp ekleyin.
Hafifçe yağından da ekleyebilirsiniz. Üzerini taze soğan ve doğranmış dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
aLinti