2 Hafta önce | #1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net |
Kremalı Mantarlı Köfte
Kremalı Mantarlı Köfte için
Malzemeler Köfte İçin: 500 gr kıyma 1 adet küçük soğan 1 diş sarımsak 1 dilim bayat ekmek veya 2 yemek kaşığı galeta unu 1 yumurta Tuz Karabiber 1 çay kaşığı kekik 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kremalı Mantar Sosu İçin: 200 gr mantar 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak 1 su bardağı krema 1/2 su bardağı tavuk suyu veya su Tuz ve karabiber Yarım çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı un Kremalı Mantarlı Köfte Nasıl Yapılır Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, ekmek kırıntıları veya galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik ile bir araya getirin. Karışımı iyice yoğurun, köfte harcı kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayarak köfte şekli verin. Bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve köfteleri her tarafı kızarana kadar orta ateşte pişirin. Ardından köfteleri tavadan alıp bir kenara koyun. Sosu için aynı tavada 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını eritin. Doğranmış sarımsakları ve dilimlenmiş mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar, yaklaşık 5-7 dakika kadar soteleyin. Mantarlar yumuşayınca, 1 su bardağı kremayı ve yarım su bardağı tavuk suyunu (veya suyu) ekleyin. Sos kaynamaya başladıktan sonra, sosun kıvamını arttırmak için 1 yemek kaşığı unu ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Sosu birkaç dakika kaynatıp köfteleri içine atın ve karıştırın. Köfteler sosu iyice çekene kadar 10-15 dakika pişirin. Kremalı mantarlı köfteleri servis tabağına alın ve üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun. aLinti |
|
|