IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 1 gün önce   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Bal Kabağında Sebzeli Et


Bal Kabağında Sebzeli Et için
Malzemeler
1 orta boy bal kabağı
500 g kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı bezelye içi
2 orta boy havuç
5 diş sarımsak
5 adet taze patates
10 arpacık soğan (Kabuğu soyulmuş)
1 tatlı kaşığı domatesmsalçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
1 çay bardağı baldo pirinç (Sıcak suda bekletilmiş)
Bal Kabağında Sebzeli Et
Nasıl Yapılır
Bal kabağının içini oyun. Oyarken kenarlarında katman olacak şekilde bal kabağı bırakarak oyun (Bal kabağını tencere gibi kullanacağız). İçini oyduğunuz bal kabağından çıkan parçaları küp şeklinde doğrayın. Havuçları ve patatesleri irice doğrayıp hazırlayın. Salçaları, zeytinyağını, tuzu, kabuğunu soyduğunuz sarımsakları, karabiberi ve kekiği bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu etlere ilave edin ve iyice karıştırın. Sebzeleri ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri de ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. Karışımı, kenarlarını biraz bırakacak şekilde içini oyduğunuz bal kabağının içine aktarın. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip bir kapakla (Kendi kapağı olabilir) kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini yağlı kağıt ile kapatıp yaklaşık 1 saat pişirin. Üzerindeki yağlı kağıdı alıp yarım saat daha pişirin. Fırından alın ve 5-10 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.






aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık