19.Eylül.2022
|
#1
|
|
Zeyve Kebabı
ve Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 2 kg orta yağlı keçi veya koyun eti
- 500 gr kuru soğan
- 500 gram yeşil biber
- 1 demet maydanoz
- 1 kg domates
- 250 gr kuyruk yağı veya tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Zeyve Kebabı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle koyun veya keçi etini kuşbaşı doğrayın.
- Yeşil biberleri ortalama 2 cm büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Soğanı da küçük kareler şeklinde doğrayabilirsiniz.
- Sacı güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ocağa yerleştirin. Kuyruk yağını kuşbaşı doğrayıp sacın tabanına koyun.
- Geniş bir kabın içerisinde doğradığınız tüm malzemeleri karıştırın. Karabiber, kekik ve tuz ilave edin.
- Kuyruk yağını birkaç dakika karıştırdıktan sonra, kalan malzemeleri sacın içerisine alın.
- Malzemeleri sacda karıştırırken, kenarda mutlaka 2-3 adet domates ve 4-5 adet biber bırakın.
- Kebabın pişmesine yaklaşık 15 dakika kala, yuvarlak doğranmış domates ve uzunlamasına doğranmış biberleri de sacın kenarına dizin.
- Et tamamen pişince üzerine maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeyve Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- İsteğe göre kuzu eti de kullanabilirsiniz.
- Kuyruk yağı kullanmak istemiyorsanız, tereyağı ekleyebilirsiniz.
- Kebabı ocak yerine taş fırında veya ateşin üzerinde de pişirebilirsiniz.
- Kebabın pişmesine 1 dakika kala, üzerine dilimlenmiş ekmek koyarak bu şekilde kızartabilirsiniz.
- Pişen kebabın ortasına pirinç pilavı koyarak şık bir sunum elde edebilirsiniz.
lezzet
|
|
|