17.Eylül.2022
|
#1
|
|
Teşrübe
şrübe Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr kuzu kuşbaşı et
- 500 gr küçük patlıcan
- 3 adet tırnak pide
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- 5 bardak su
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
Teşrübe Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağ alınır ve kuşbaşı etler yağda kavrulur.
- Soğan yemeklik doğranarak içerisine eklenir ve kavrulma işlemin devam edilir.
- Biber ve domates doğranarak tencereye ilave edilir.
- Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır.
- Patlıcanlar alacalı soyulur, kızgın yağda kızartılır.
- Pişen etlerin olduğu tencereye eklenerek 5-6 dakika pişirilir.
- Tırnak pideler kareler halinde dilimlenerek sunum tabağına alınır.
- Yemeğin suyu pidelerin üzerine gezdirilir.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır, tırnak pidelerin üzerine dökülür.
- Pişen yemek güzel bir sunumla tabağa alınır ve servis edilir. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|