|
|
|
|
#1 |
|
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net ![]() |
İtalyan Çöreği Maritozzo
Malzemeler
500 gr un 1 paket instant maya 100 gr şeker 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt Bir tutam tuz Rendelenmiş limon kabuğu (1 adet limonun kabuğu) 1 çay bardağı sıcak su Vanilya özü (isteğe bağlı) Dolgu için Taze çırpılmış krema Pudra şekeri Yapılışı: Unu bir karıştırma kabına eleyin ve ortasını açın. Maya ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Birkaç dakika bekleyin, köpürmeye başlayacak. Maya karışımını unun ortasına ekleyin. Üzerine yumuşamış tereyağı, yumurtaların birini (diğerini hamurun üzerine sürmek için ayırın), tuz, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özünü ekleyin. Malzemeleri yoğurun. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Eğer hamur çok kuru ise az miktarda su ekleyebilirsiniz. Hamuru bir top haline getirin ve üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve eşit büyüklükte parçalara ayırın. Her parçayı yuvarlayın ve hafifçe bastırarak disk şekli verin. Hamur disklerini yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Maritozzo’ları tekrar 20-30 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin, yaklaşık 20-25 dakika. Fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin ve çöreğin ortasına bir yarık açarak taze çırpılmış krema ile doldurun. Servis öncesi üzerlerine pudra şekeri serpin. ![]() aLinti |
|
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|