IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 04.Eylül.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
İtalyan Çöreği Maritozzo


Malzemeler
500 gr un
1 paket instant maya
100 gr şeker
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Bir tutam tuz
Rendelenmiş limon kabuğu (1 adet limonun kabuğu)
1 çay bardağı sıcak su
Vanilya özü (isteğe bağlı)


Dolgu için
Taze çırpılmış krema
Pudra şekeri


Yapılışı: Unu bir karıştırma kabına eleyin ve ortasını açın. Maya ve şekeri ılık sütün içinde eritin. Birkaç dakika bekleyin, köpürmeye başlayacak. Maya karışımını unun ortasına ekleyin. Üzerine yumuşamış tereyağı, yumurtaların birini (diğerini hamurun üzerine sürmek için ayırın), tuz, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özünü ekleyin. Malzemeleri yoğurun. Hamur pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin. Eğer hamur çok kuru ise az miktarda su ekleyebilirsiniz. Hamuru bir top haline getirin ve üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur iki katına çıkana kadar bekleyin. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve eşit büyüklükte parçalara ayırın. Her parçayı yuvarlayın ve hafifçe bastırarak disk şekli verin. Hamur disklerini yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Maritozzo’ları tekrar 20-30 dakika kadar tepside mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin, yaklaşık 20-25 dakika. Fırından çıkardıktan sonra soğumalarını bekleyin ve çöreğin ortasına bir yarık açarak taze çırpılmış krema ile doldurun. Servis öncesi üzerlerine pudra şekeri serpin.


Click the image to open in full size.

aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık