|
|
|
|
#1 |
|
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net ![]() |
Pierogi Tarifi
Pierogi Tarifi: Polonya mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan pierogi, hem tatlı hem de tuzlu iç harçlarla hazırlanabilen, ince hamurla yapılan geleneksel bir mantı çeşididir. Bu yazımızda, evde kolayca uygulayabileceğiniz nefis bir pierogi tarifi ile karşınızdayız. İster patatesli ve peynirli klasik versiyonunu deneyin, ister meyveli dolgusuyla farklı bir lezzete yelken açın; adım adım anlattığımız pierogi tarifi sayesinde bu eşsiz lezzeti sofranıza taşımak artık çok kolay! Peki; pierogi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Pierogi Tarifi için Malzemeler Hamur için: 3 su bardağı un 1 adet yumurta Yarım çay kaşığı tuz 1 su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı sıvı yağ İç harcı için: 3 adet orta boy patates 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir (veya lor) 1 adet soğan Tuz, karabiber Pierogi Tarifi Nasıl Yapılır Geniş bir kapta un ve tuzu karıştırın. Ortasını açıp yumurta, su ve yağı ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin. Patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine kavrulmuş soğanı, peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamuru unlu zeminde ince açın. Bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. Her yuvarlağın ortasına iç harç koyun. Kenarlarını güzelce kapatın ve yarım ay şekli verin. Parmak uçlarınızla veya çatalla kenarlarını bastırarak sıkıca kapatın. Büyük bir tencerede tuzlu suyu kaynatın. Pierogileri tek tek suya atın. Yüzeye çıktıklarında yaklaşık 2-3 dakika daha pişirin ve süzün. Arzuya göre; haşlanan pierogileri tereyağında hafifçe kızartarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. aLinti |
|
![]() |
|
|