IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

 
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10.Temmuz.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Vişneli Strudel


Vişneli Strudel, kökeni Avusturya ve Doğu Avrupa mutfaklarına dayanan geleneksel bir tatlıdır.
İç dolgusu bol sulu vişnelerle hazırlanan, dışı ise çıtır çıtır milföy hamuruyla sarılmış bu enfes vişneli strudel tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle çay saatlerinin yeni gözdesi olmaya aday. Klasik tatlılara farklı bir dokunuş arayanlar için bu vişneli strudel tarifi; yoğun vişne aroması, pudra şekeriyle taçlanan sunumu ve yanında dondurma veya krema ile servis edildiğinde bıraktığı unutulmaz tat ile özel misafir sofralarına da çok yakışır. Peki; vişneli strudel nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Vişneli Strudel için
Malzemeler
6 yaprak milföy hamuru (buzluktan çıkmış, yumuşamış)
2,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
4 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yumurta sarısı
Pudra şekeri
Vişneli Strudel
Nasıl Yapılır
Tavaya vişne ve şekeri koyup 5-6 dakika pişirin. Vişne suyunu salıp hafif çekince nişastayı 1 yemek kaşığı suyla açıp ekleyin. Karıştırarak koyulaştırın. Ilınmaya bırakın.
6 adet milföyü hafifçe üst üste koyarak merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde biraz açın. (İstersen iki milföyle iki küçük strudel de yapabilirsiniz.)
Milföyün ortasına uzunlamasına vişneli harcı yerleştirin. Kenarlardan 1,5-2 cm boşluk bırakın. İstersen iki yandan 1'er cm’lik şeritler kesip örgü gibi kapatabilirsin veya direkt rulo yapabilirsiniz.
Şekil verdiğiniz strudelin üzerine yumurta sarısı sürün. Bıçakla üzerine 2-3 küçük çizik atın.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25-30 dakika kadar, üstü güzelce kızarana dek pişirin.
Fırından çıkan vişneli strudel hafif soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.


Servis Önerisi
Strudel fırından çıktıktan sonra 10-15 dakika dinlendirilip hafif ılık olarak servis edilirse, iç dolgusu daha akışkan ve lezzetli olur.
Servisten hemen önce üzerine ince bir tabaka pudra şekeri eleyin. Görsel olarak şık, tatlılık açısından da dengeli olur.
Vanilyalı dondurma ile harika bir kontrast yakalarsınız.
Alman ve Avusturya mutfağındaki gibi, hafifçe tatlandırılmış çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz.
Tabağın kenarına birkaç taze nane yaprağı ve birkaç tane vişne yerleştirerek görselliği artırabilirsiniz.

Püf Noktası
Aşırı yumuşarsa hamur elastikliğini kaybeder ve taşır. Sertse çatlar. Oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletmek idealdir.
Milföy açılırken un serperseniz katlar yapışmaz. Yapışma olmadan açmak için sadece hafif merdane kullanın.
Pişerken buhar çıkışı için strudelin üzerine mutlaka birkaç çizik atın. Bu çatlamayı önler.
Çiğ vişne fazla su salar, milföyün içini hamurlaştırır. Önceden biraz pişirip koyulaştırmak çok önemlidir.
Taze vişne çok ekşi olabilir. Tadına bakarak şeker miktarını ayarlayın. Ekşi tat baskınsa vanilya da ekleyebilirsiniz.

Click the image to open in full size.

aLinti
  Alıntı ile Cevapla

 



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık