19.Eylül.2022
|
#1
|
|
Maultaschen (almanya mutfağı)
aultaschen Tarifi İçin malzemeler
- 365 gr un
- 3/4 çay kaşığı tuz
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı su
- 3 dilim pastırma pişmiş ve doğranmış
- ½ soğan, doğranmış
- 1 diş sarımsak, doğranmış
- 20 gr galeta unu
- 140 gr ıspanak, doğranmış
- 2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
- 1 yemek kaşığı hardal
- ¼ çay kaşığı kekik
- 220 gram kıyma
- 1 tutam karabiber
- 1,5 litre su (et ya da tavuk suyu da olabilir)
- Üzeri için; maydanoz ve frenk soğanı, doğranmış
Maultaschen Nasıl Yapılır?
- Hamur yapımı ile başlayalım, un, tuz, yumurta, yağ ve 3 yemek kaşığı suyu pürüzsüz bir hamur haline gelene kadar karıştırın.
- Hamuru 1 saat kadar dinlendirin.
- İç dolgusu için; pastırmaları pişirin ardından kenara alın, aynı tava da soğanları renk alana kadar soteleyin.
- Pastırma, soğan, sarımsak, galeta unu, ıspanak, 2 yemek kaşığı maydanoz, hardal, kekik, kıyma, yumurta tuzu iyice karıştırın. Macun kıvamına gelmeli.
- Hamuru açın ve dikdörtgen parçalar kesin. İçerisine harç koyarak kenarlarını kapatın. Bu şekilde hamurun tamamını doldurun.
- Suyu kaynatın ve 15 – 20 dakika suda pişirin.
- Sıcak şekilde pişme suyu ile birlikte servis edin.
- Üzerine maydanoz ve frenk soğanı serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
lezzet
|
|
|