17.Eylül.2022
|
#1
|
|
Daş Köftesi (azerbaycan mutfağı)
Daş Köftesi Tarifi İçin malzemeler
- 400 gram kıyma
- 30 gr biftek
- 1 soğan
- 50-60 gram bezelye
- 50-60 gram pirinç
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı kurutulmuş nane
- 1 çay kaşığı tarhun kurusu
- 1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen
- 1 çay kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet domates
Daş Köftesi Nasıl Yapılır?
- Biftek, Azerbeycana özel yassı bir taşla, kıyılıncaya kadar dövülerek 2 saat ara vermeden dövülür.
- Kıyıldığında, ıslatılmış bezelye, kıyma ve soğanı ekleyin ve birlikte çırpın.
- Yuvarlak pirinç, tuz, karabiber, yumurta ve biraz ılık su ekleyin ve elinizle iyice karıştırın.
- Kıymayı bir avuç büyüklüğünde parçalara ayırın.
- Tuzlu su kaynatın ve hazırladığınız köfteleri kaynar su da pişirin.
- Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Daş Köfte Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Bölgelere ya da damak tadına göre patates ekleyerek pişirebilir ve bu şekilde servis edebilirsiniz.
lezzet
|
|
|