17.Eylül.2022
|
#1
|
|
Et Mansaf (lübnan mutfağı)
Et Mansaf Tarifi İçin malzemeler
- 2,5 su bardağı pirinç
- 150 g kıyma
- 500 g kuzu eti (İri doğranmış)
- 2 adet soğan
- 1 tutam toz tarçın
- 1 tutam tatlı baharat
- 1 tutam tuz
- 1 l et suyu
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Süslemek için
- Çam fıstığı
- Badem
- Antep fıstığı
Et Mansaf Nasıl Yapılır?
- Kuzu et parçalarını su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile beraber pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti iyice pişirin.
- Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. Daha sonra tüm baharatları ekleyerek iyice karıştırın ve pirinci ilave ederek kavurun.
- Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
- Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
- Pişirme işlemi tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et parçalarını üzerine ekleyin. Daha sonra üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.
lezzet
|
|
|