IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi

IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi (https://ircforumda.net/)
-   Dünya Mutfakları (https://ircforumda.net/dunya-mutfaklari/)
-   -   Et Mansaf (lübnan mutfağı) (https://ircforumda.net/dunya-mutfaklari/35708-et-mansaf-lubnan-mutfagi.html)

BBQ SAUCE 17.Eylül.2022 18:52

Et Mansaf (lübnan mutfağı)
 
Et Mansaf Tarifi İçin malzemeler


  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 150 g kıyma
  • 500 g kuzu eti (İri doğranmış)
  • 2 adet soğan
  • 1 tutam toz tarçın
  • 1 tutam tatlı baharat
  • 1 tutam tuz
  • 1 l et suyu
  • 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
Süslemek için
  • Çam fıstığı
  • Badem
  • Antep fıstığı


Et Mansaf Nasıl Yapılır?


  • Kuzu et parçalarını su koyduğunuz bir tencereye alın ve soğan ile beraber pişirin. Su kaynadığında soğanı çıkarın ve kısık ateşte eti iyice pişirin.
  • Bir tavaya ayçiçek yağını alarak kızdırın ve kıymayı pişirin. Daha sonra tüm baharatları ekleyerek iyice karıştırın ve pirinci ilave ederek kavurun.
  • Son olarak bir bardak pirinç için üzerine 2 bardak haşlama et suyu ekleyin.
  • Su kaynadıktan sonra altını kısın ve pirinç pişene kadar tencerenin kapağını kapatın.
  • Pişirme işlemi tamamlandığında pilavı bir servis tabağına alıp iri et parçalarını üzerine ekleyin. Daha sonra üzerini kuruyemişlerle süsleyerek servis edin.


lezzet


http://www.ircforumda.net/resimuploa...etmansaf3e.jpg


Forum Saati: 11:36. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.