17.Eylül.2022
|
#1
|
|
Ratatouille (fransız mutfağı)
Ratatouille Tarifi İçin malzemeler
- 2 kabak
- 2 patates
- 2 patlıcan
- 3 domates
- 2 sivri biber
- Taze nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, kekik, pul biber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tereyağı
Ratatouille Nasıl Yapılır?
- Önce, patlıcanları yuvarlak şeklinde doğrayıp, tuzlu suya yatırıyoruz. Patlıcanlar tuzlu suda 20 dakika bekleyecek.
- Patlıcanlar tuzlu suda iken, sosumuzu hazırlıyoruz. Soğanı ince doğrayalım ve yağda hafif kavuralım.
- Soğanları hafif kavurduktan sonra, doğranmış sarımsak ve sivri biberimizi ekliyoruz ve soğan, sarımsak ve sivri biberi 2 dakika kavuruyoruz.
- Sonra kabuksuz doğranmış 1 domatesi ve tereyağı ekleyip, 2 dakika daha kavuruyoruz.
- Sonra, sosumuza baharatları ekleyip, tepsi ya da borcam içine döküyoruz.
- Ardından, patates, kabak ve domatesleri, daha önce doğradığımız patlıcanla aynı kalınlıkta yuvarlak doğruyoruz. Sıra ile üst üste dizip, hafif yatırarak sosun üzerine yerleştiriyoruz.
- Sonra alüminyum folyo ile kapatıp, 180-200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz ve folyoyu çıkarıp tam pişmesini bekliyoruz (40 dakika kadar sürüyor).
- Sebzeler tam piştikten sonra fırından çıkarıp, üzerine kaşar peyniri döküyoruz ve fırında 2-3 dakika daha bekletip kaşar peynirin erimesini bekliyoruz.
- Kaşar peynir eridikten sonra, üzerine naneleri serpiştirip servis ediyoruz.
lezzet
|
|
|