13.Eylül.2022
|
#1
|
|
Sicilyano (italyan mutfağı)
ilyano Tarifi İçin malzemeler
Kakaolu kek için
- 15 g pudra şekeri
- 15 g yumurta beyazı
- 10 g un
- 2 g kakao
- 15 g tereyağı (Eritilmiş)
Beyaz kek için
- 90 g yumurta
- 55 + 35 g şeker
- 75 g yumurta beyazı
- 55 g toz badem
- 8 g un
- 18 g tereyağı (Eritilmiş)
Peynirli dondurma için
- 150 g süt
- 350 g şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 200 g krema
- 300 g beyaz çikolata
- 100 g mascarpone peyniri
- 10 gr salep
- 5 g mahlep
Sicilyano Nasıl Yapılır?
- Kakaolu kek için, bütün malzemeyi bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın ve delikli silikon kek kalıbına, boşluklar dolacak şekilde dökün. Sonrasında kek kalıbının delikleri ortaya çıkacak şekilde pasta paleti yardımıyla sıyırın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
- Beyaz kek için yumurta ile 55 g şekeri mikserde kabartın ve bir kabın içine alın. Daha sonra yumurta beyazı ile 35 gram şekeri mikserle kabartın.
- Un, toz badem ve eritilmiş tereyağını bir kaba alarak iyice karıştırın. Daha sonra ayrı ayrı kabarttığınız iki karışımı birleştirin ve sonrasında da unlu karışımı ekleyin.
- Delikli kakaolu kek için hazırlayıp soğumaya bıraktığımız kekin üzerine beyaz kek karışımını ince bir şekilde dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkarın ve soğuduktan sonra pasta çemberlerinin boyutuna göre keserek çemberlerin etrafına sarın.
- Dondurma için; salep, mahlep, süt ve şekeri bir tencereye aldıktan sonra karıştırarak kaynatın.
- Yumurta sarısını, bu karışımdan bir miktar alarak başka bir kapta hafif ısıttıktan sonra içine ilave edin. Son olarak kremayı da ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
- Ocaktan indirdikten sonra beyaz çikolata ve mascarpone peynirini ekleyin ve dondurma makinesinde karıştırarak hazır hale getirin.
- Pasta çemberlerinin içine sarmış olduğunuz keklerin içine dondurmadan doldurun ve -18 derecede dondurun. Donmuş şekilde servis edin.
lezzet
|
|
|