IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Eylül.2022   #1
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~
Avgolemono Çorbası (yunan mutfağı)


Avgolemono Çorbası Tarifi İçin malzemeler


  • 2 adet tavuk budu
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 adet limon
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı pirinç


Avgolemono Çorbası Nasıl Yapılır?


  • Öncelikle tavuk butlarını güzelce yıkayın ve 1 buçuk litre suyun içinde 45 dakika haşlayın.
  • Daha sonra butları çıkartıp kemiklerinden ayırın ve suyunu süzün.
  • Bu esnada soğanları küp küp doğrayın. Tavaya zeytinyağı koyun ve soğanları bu yağda kavurun.
  • Üzerine doğranmış patates, kereviz ve havuçları da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun.
  • Tavuk haşlama suyunu tekrar tencereye koyun ve 7 dakika kaynatın.
  • Didiklenmiş tavukları pirinçle birlikte bu suyun içine atın ve 15 dakika daha pişirin.
  • Sos için bir kaba yumurta sarısını alıp çırpın ve üzerine limon suyunu ekleyerek güzelce çırpın.
  • Bir kepçe tavuk suyunu, yumurtalı terbiyeye yavaşça yedirin. Sosun sıcaklığı tutunca tencereye yavaş yavaş dökün. Bu esnada karıştırma işlemini hiç bırakmayın.
  • Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra üzerine doğranmış dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

lezzet



  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık