27.Ağustos.2022
|
#1
|
|
Beef Rendang (endonezya mutfağı)
Beef Rendang Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr dana eti, iri küpler halinde doğranmış
- 1 adet defne yaprağı ( Zerdeçal yaprağı da olur)
- 15 gr demirhindi
- 750 ml hindistan cevizi sütü
- 2 sap limon otu
- 4 limon yaprağı
Baharatlar;
- 120 gr soğan, doğranmış
- 20 gr sarımsak, doğranmış
- 125 gr biber, doğranmış ve çekirdekleri çıkarılmış
- 10 gr zencefil, doğranmış
- 30 gr havlıcan, doğranmış
Beef Rendang Nasıl Yapılır?
- Tüm baharatları blenderdan geçirin. Limon otu ve demirhindi ekleyin.
- Baharat karışımını ocağa alın, Hindistan cevizi sütünün yarısını ekleyin ve pişirmeye başlayın.
- Etleri ilave edin.
- Kalan sütü ekleyin. Kapağı kapalı kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
- Fırını 120°'de önceden ısıtın. Tüm malzemeleri bir kaba alıp fırında pişirin. Sığır eti yumuşayana kadar yaklaşık 1,5 ila 2 saat pişirin.
Beef Rendang Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Dana etinizin az kaslı yumuşak bir dokuya sahip olması gerekir. Bu şekilde bir et tercih edebilirsiniz.
- Bonfile seçerseniz yağsız ve yumuşak olduğu için uzun süre pişirmenize gerek kalmaz.
- Rendang pişirmek için her türlü et kullanılabilir. Sadece pişirme süresini ayarlamanız gerekir.
- Tüm baharatları ve malzemeleri talimatlara göre kullandığınızdan emin olun. Hiçbirini atlamayın.
- Tarife su ilavesi eklemeyin.
- Otantik bir tat elde etmek için rendang'ı odun üzerinde pişirin.
- Dana eti tercih ederseniz uzun süre pişirmeniz gerekecektir.
- Her şeyin iyi piştiğinden emin olmak için malzemelerin renginin koyulaşmasına izin verin.
lezzet
|
|
|