05.Eylül.2022 | #1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ |
Kurşun Aşı Çorbası
Et sevmeyenler için ideal bir lezzet. Yeşil mercimek.. Hem besleyici, hem de lezzetli bir çorba. Kayseri'nin en sevilen çorbalarından bir tanesi
Malzemeler : 1 Su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış) 1. 5 su bardağı nohut (haşlanmış) yarım çay bardağı sıvı yağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1. 5 tatlı kaşığı tuz 7 su bardağı sıcak su 1 adet tavuk bulyon ( isteğe göre) Köftesi İçin: 1. 5 su bardağı ince bulgur 2 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı sıcak su 1 yumurta 2 yemek kaşığı un yarım tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 yemek kaşığı biber salçası 1. 5 tatlı kaşığı tuz Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı nane Yapılışı : Bu yemek yöresel, Kayseri iline ait çok sevilen bir çorbadır. Akşamdan nohut ıslatıp haşlanır. Mercimeklerde haşlanıp hazır edilir. Bulgur ve irmiği 1 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Şişen bulgura, yumurta, un, biber salçası, kimyun, pul biber ve tuz ekleyip iyice yoğurulur. Nohuttan biraz büyük köfteler yapılıp yuvarlanır. Tencereye 1 adet soğanı kıyıp yarım çay bardağı sıvı yağda kavrulur. Üzerine domates salçası, kırmızı toz biber koyup karıştırılır. 7 su bardağı sıcak su koyup içine yaptığımız köfteleri döküp kaynatırız yaklaşık 7 dakika kadar kaynadıktan sonra haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ekleyip tuzda ilave ederiz isteğe göre tavuk bulyon koyup 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp başka bir tavada 1 tatlı kaşığı tereyağ ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eritip nane ilave edip çorbanın üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun |
|
|