![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Çevrimdışı
~ Www.ircforumda.net ~ ![]() |
Kuşkonmaz Çorbası
Kuşkonmaz Çorbası İçin Malzemeler: 1 demet kuşkonmaz
1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı et suyu 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı tuz Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Kuşkonmazların dış kısmını bir soyucu yardımıyla soyun. Halka şeklinde doğradığınız kuşkonmazları, tereyağı ekledi- ğiniz tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı un ekleyip kavurmaya devam edin.Kavrulan unun kokusu çıkmaya başlayınca, soğuk haldeki krema ve et suyunu ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, 10-15 dakika kaynatın. Kruton ekmekle sıcak servis edin. Özlem Mekik’ten tavsiyeler: Kuşkonmazların tazeliğini, kırılgan yapısı, yeşil ve nemli dokusundan test edebilirsiniz. |
![]() |
|
|