![]() |
Kuşkonmaz Çorbası
Kuşkonmaz Çorbası İçin Malzemeler: 1 demet kuşkonmaz
1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı et suyu 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı tuz Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Kuşkonmazların dış kısmını bir soyucu yardımıyla soyun. Halka şeklinde doğradığınız kuşkonmazları, tereyağı ekledi- ğiniz tencereye alın. Üzerine 1 çorba kaşığı un ekleyip kavurmaya devam edin.Kavrulan unun kokusu çıkmaya başlayınca, soğuk haldeki krema ve et suyunu ekleyin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip, 10-15 dakika kaynatın. Kruton ekmekle sıcak servis edin. Özlem Mekik’ten tavsiyeler: Kuşkonmazların tazeliğini, kırılgan yapısı, yeşil ve nemli dokusundan test edebilirsiniz. |
Forum Saati: 05:08. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.