21.Ağustos.2021 | #1 |
Guest |
DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
İçindekiler
150 gr yağsız dana eti (tranç) 1/2 soğan 2 tane yenibahar 4 tane karabiber 1,5 litre sıcak su 8 çorba kaşığı yoğurt 3 çorba kaşığı un 1 yumurta sarısı 2 diş sarımsak 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı Pul biber Tuz Maydanoz Karabiber • Düdüklü tencereye 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin. • Küçük küçük doğranmış 150 gr yağsız dana etine 2 tutam tuz ve 1 tutam karabiber serpip karıştırın. Isın yağa etleri ekleyip kavurun. • Tencereye yarım soğan ve 2 tane yeni baharı ekleyin. İyice kavrulup kahverengileşmeye başladığında 1,5 lt sıcak suyu ekleyin. 1 tutam tuz daha ekleyip düdüklü tencereyi kapatıp kitlendikten sonra 10 dakika pişirin. • 8 çorba kaşığı yoğurdun içerisine 3 çorba kaşığı unu eleyerek ekleyin. 1 yumurta sarısı, 2 diş sarımsak ve 1 limonun suyunu ekleyip güzelce çırpın. • Düdüklünün kapağını açın, birer kepçe terbiyeye suyundan ekleyerek ılıştırın. Terbiyeyi tencereye ekleyin ve çırpın. 5-6 dakika kaynatın. • Çorbanın yağı için 1 çorba kaşığı tereyağına 2 tutam pul biberi ekleyin. Biberler kavrulup rengini yağa verdiğinde çorbaya ilave edin. Son olarak ağız tadınıza göre tuz eklediğinizde düğün çorbanız hazır. Afiyet Olsun ! |
(View-All) Bu konuyu okuyan üyeler: 0 | |
Görüntülenecek kayıt yok. |
|
|