|
Gelin Bohçası
elin Bohçası Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet yumurta
- ¾ su bardağı süt
- ¾ su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/3 su bardağı şeker
İç Dolgu için;
- 1 paket krem şanti
- ½ su bardağı süt ya da
- 200 ml krema
- 80 gr pudra şekeri
Gelin Bohçası Nasıl Yapılır?
- Yumurta, süt, sıvıyağ çırpılır.
- Un, şeker ve kakao ayrı bir kapta harmanlanır. Sıvı karışım, unu karışıma dökülerek çırpılır.
- Cıvık bir hamur olmalıdır.
- Yapışmaz bir krep tavası ısıtılır, bir yemek kaşığı porsiyonlarla pişirilir.
- Krem şanti süt ile çırpılır ya da krema ile pudra şekeri çırpılarak sert krema haline getirilir.
- Sıkma torbasına koyularak kreplerin içine sıkılır.
- İsteğe göre meyve de koyulabilir.
- Yarım ay şeklinde şekil verilir. Afiyet olsun.
lezzet
|