Pide Mantısı
Pide Mantısı için Malzemeler
1 adet Ramazan pidesi (Bayat)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı domates salçası
250 g az yağlı kıyma
1 adet küçük boy soğan
Sosu için
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pide Mantısı Nasıl Yapılır
Soğanı ince kıyıp sıvı yağda yumuşayıncaya kadar kavurun.
Kıymayı ekleyerek suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin.
Daha sonra salça, tuz ve baharatları ekleyerek kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Pideleri küp küp doğrayarak önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında çok hafif kızartın.
Kızarttığınız pideleri servis tabağına alın ve üzerine pişirdiğiniz salçalı kıymayı yayın.
Son olarak sarmısaklı yoğurt dökün, tereyağında hafif kavrulmuş kırmızı toz biberi gezdirin. Sıcak servis edin.
|