|
|
|
|
#1 |
|
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net ![]() |
Tavuklu Siron
Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen siron, kurutulmuş yufkanın su ile açılmasıyla hazırlanır. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen siron, genellikle tavuklu versiyonu ile sunulur. Bir mantı çeşidi olarak da bilinen tavuklu siron, yufkanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanır. Özellikle Karadeniz'de sık sık tüketilen bir yemektir. Hazırlanan tavuklu siron, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur.
Tavuklu Siron için Malzemeler 3 tane yufka 1 tane tavuk göğsü 3yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu 2 bardak yoğurt 2 diş sarımsak Sos için 1 yemek kaşığı salça 1 adet domates, rendelenmiş 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı su 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber Tavuklu Siron Nasıl Yapılır Yufkaları açarak iki uçtan rulo yapamaya başlayın. İki parmak kalınlığında yufkaları rulo halde kesin. Kestiğiniz yufkaları dik şekilde fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında yufkalar renk alana kadar pişirin. Bu sırada tavuk göğsünü bir tencerede tuz ile birlikte haşlayın. Yufkaların üzerine haşlanan tavuğun suyu dökün ve yumuşatın. Tavuk göğsünü didikleyerek 1 yemek kaşığı yağda kavurun. Islanmış yufkaların üzerine tavukları koyun. Ayrı bir tavada sos için olan bütün malzemeleri karıştırarak pişirin. Yoğurt içine iki diş sarımsağı ezin ve karıştırın. Tavuğun üzerine yoğurt ve sos dökün. 2 yemek kaşığı yağı kızdırarak üzerine gezdirin. Afiyet olsun. ![]() aLinti |
|
|
|