![]() |
![]() |
![]() |
#1 |
Çevrimiçi
~ Www.ircforumda.net ~ ![]() |
Galacoş Tarifi
Malzemeler
1 kg kavurma 2 su bardağı yeşil mercimek 1 kg galacoş 4 adet soğan 2 çorba kaşığı salça 2 adet etsuyu tableti 4-5 adet tandır ekmeği 250-300 gram tereyağı 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı pulbiber Yarım demet maydanoz Yarım demet taze sarmısak 4 diş sarmısak Tuz, karabiber Galacoş Yapılışı Yeşil mercimeği 6 su bardağı su ile düdüklü tencerede haşlayın. Mercimek haşlanırken tandır ekmeklerini doğrayın. 30-35 cm çapındaki tepsiye dizin. Galacoşu biraz su ile kaynatıp, ılınınca dövülmüş sarmısakları koyun. 1 adet soğanı ince ince doğrayın. 150 gram tereyağında pembeleşene dek kavurun. İçine kavurma, yeşil mercimek, etsuyu tableti, kırmızı biber, karabiber, tuz ve salçayı ekleyip, 1-2 dakika pişirin. 1,5-2 su bardağı su koyup, 1-2 taşım daha kaynatın. Tandır ekmeklerini fırında 5 dakika kurutup, üzerine galacoşu dökerek, 5 dakika fırında pişirin. Daha sonra üzerine mercimekli harcı dökün. Kalan 3 adet soğanı da yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye dek kavurun. Mercimekli harcın üzerine gezdirin. Taze sarmısak ve maydanoz ile süsleyip, servis yapın. Aşçının notu: Ayran kaynatıldıktan sonra tortusunun süzülmesiyle elde edilen bir besindir. Yerine süzme yoğurt da kullanılabilir. |
![]() |
|
|