-
Turşular
(
https://ircforumda.net/tursular/)
- -
Çilek Turşusu
(
https://ircforumda.net/tursular/33327-cilek-tursusu.html)
BBQ SAUCE |
31.Ağustos.2022 19:15 |
Çilek Turşusu
Çilek Turşusu Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg sert çilek
- 1.5 su bardağı beyaz balzamik sirke
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı salamura tuzu
- 2/3 su bardağı su
Çilek Turşusu Nasıl Yapılır?
- Çilekleri yıkayıp iyice süzdürün ve ısıya dayanıklı cam kavanozun içine koyun.
- Küçük bir tencerede, toz şekeri ve tuzu suyla birlikte, eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
- Kaynamış suyu çileklerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Kavanozun kapağını kapatın ve 4-5 gün bekletin.
- Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
lezzet
https://i.lezzet.com.tr/images-xxlar...2c1dc32e8a.jpg
|
Forum Saati: 08:41. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.