![]() |
![]() |
|
![]() |
#1 |
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net ![]() |
Ay Tatlısı
Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için: 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı irmik 2 yemek kaşığı yoğurt 125 gram tereyağı 1/2çay bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1çay kaşığı kabartma tozu 4çay bardağı un 1 çay bardağı fındık (ya da ceviz) (çekilmiş) Şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 2su bardağı su 1-2damla limon Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır? Hamurumuz için yumurta, irmik, yoğurt, tereyağı ve sıvı yağını ekleyip elimizle karıştırıyoruz. Hamurumuzu rulo şekline getirip üzerini bastırıp düzleştiriyoruz. Ay bardağı ya da su bardağı yardımıyla ay şekilde kesiyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unumuzu ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra fındık yada cevizimizi ekleyip hamurumuza yediriyoruz. Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 190 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Bu sırada şerbetimizi hazırlıyoruz. Şeker, su ve yarım limonu tencereye ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan 20 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Tatlımız piştikten sonra 2-3 dakika dinlemeye bırakıyoruz. Afiyet olsun. [/COLOR] ![]() aLinti |
![]() |
![]() |
|
|