IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

1Beğeni(ler)
  • 1 gönderen meLanie

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 3 Hafta önce   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Muzlu Kadayıflı Muhallebi


Muzlu Kadayıflı Muhallebi Malzemeleri
Muzlu Katman için Malzemeler
4 adet muz
100 gr. kavrulmuş tel kadayıf
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz tarçın
Muhallebi için Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
130 gr. bitter çikolata – 1 su bardağı

Muzlu katman için;
Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
Isınan tavanızın içerisine tel kadayıfları alın ve renkleri kahverengiye dönene kadar kavurun.
Kavrulan kadayıfları kenara alın.
Küçük küp kestiğiniz muzları sıcak tavanıza alın ve pudra şekeri serpiştirip hafif renk alana kadar 1 – 2 dakika pişirin.
Pişen muzlarınızı bir tabağa çıkartın ve soğumaya bırakın.

Muhallebi için;
Tencerenizi tezgahınıza alın.
İçerisine süt, toz şeker, kakao, buğday nişastası, un ve yumurtayı ilave edip bir çırpma teli yardımıyla karıştırın.
Ardından ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirin.
Muhallebiniz kıvam alınca ateşten alıp içerisine tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyip karıştırın.

Birleştirmek için;
Kadayıflarınızın içerisine muzları ekleyip karıştırın.
Üzerlerine toz tarçını ilave edip harmanlayın.
Servis kaselerinizin yarısına hazırladığınız muhallebiden paylaştırın.
Ardından hazırladığınız kadayıflardan bir tutam pay edin ve üzerlerine kalan muhallebiyi paylaştırıp soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebinizin üzerine muzlu kadayıftan koyarak servis edin.







aLinti
Emre bunu beğendi.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık