![]() |
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları
Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları için Malzemeler
Portakal Çanakları 5-6 adet orta boy portakal Şerbet için 500 gr şeker 1 litre su 1 çay kaşığı limon tuzu Krema için 700 gr süt ½ su bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 100 gr tereyağ 1 paket vanilya Kremalı Portakal Çiçeği Çanakları Nasıl Yapılır Portakalların kabuğunu çok az rendeleyin. İkiye kesin ve portakalın içini kaşık ile dikkatli temizleyin. Çanakları suda 1-2 taşım haşlayıp suyunu süzün. Haşlama işlemini bir kez daha tekrarladıktan sonra soğuk suda bekletin. Yani toplam iki kez haşlayacaksınız. Şeker ve suyu 1-2 taşım ocakta kaynatın. Kabukları içine atın. Portakal kabukları yumuşayıp suyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Pişen kabukları şerbetinden alın ve çanakların açık tarafı aşağıya gelecek şekilde soğumaya bırakın. Krema: Vanilya ve tereyağ dışındaki malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin. Sıcak kremayı mikserde 10-15 dk. çırparken önce tereyağını ekleyin. Eriyip karıştığında vanilyayı da ekleyin. Çanakların içine ılık kremayı doldurun. Üzerini portakal çiçekleri ve yaprakları ile süsleyip servis yapın. https://www.ircforumlari.net/ifuploa...88a1b46aeb.jpg aLinti |
Forum Saati: 14:57. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.