![]() |
Milföylü Sıcak Helva Tarifi
Milföylü Sıcak Helva Tarifi
-300 gr. tahin helvası -1 yemek kaşığı limon suyu -¾ su bardağı süt -2 tatlı kaşığı tereyağı – erimiş Üzeri için Malzemeler -2 – 3 adet dikdörtgen milföy -Yumurta sarısı -Bir karıştırma kabının içerisine helvayı ilave edin ve bir çatal yardımıyla ezin. -Üzerine limon suyu, süt ve erimiş tereyağını ilave edip bir çırpma teliyle iyice karıştırın. -Hazırladığınız karışımı güvece ilave edip yayın. -Milföylerinizden 1 cm kalınlığında sepet şeklinde hazırlayın ve güvecinizin üzerine yerleştirin. -190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. -Fırından çıkan tatlınızı ters çevirerek servis edin. Afiyet Olsun. |
Forum Saati: 15:59. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.