IRCDefteri - En İyi IRCForum Sayfasi
  SohbetYaz.Com


 Kayıt ol  Bugünkü Mesajlar  Arama

Etiketlenen üyelerin listesi

Yeni Konu Aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 12.Eylül.2025   #1
Çevrimiçi
Bizimkiler.Net
Yanık pırasa


Yanık pırasa
Malzemeler

80 gr pırasa (4 cm boylarında kesilmiş)
50 ml portakal suyu
50 ml limon suyu
5 gr havuç (iri doğranmış)
0,5 gr toz zerdeçal
1 gr nişasta
5 ml zeytinyağı
1 gr deniz tuzu
0,04 gr toz şeker
Yapılışı:

Sebzeleri hazırlayın: Pırasaları 4 cm boylarında keserek hazırlayın. Havuçları iri olacak şekildedoğrayın.

Aromatik pişirme suyu: Bir tencereye portakal suyu, limon suyu, zeytinyağı, zerdeçal, deniz tuzuve toz şekeri ekleyin. Karıştırın. İçine pırasaları ve havuçları yerleştirin. Pırasalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Yanık etki (Karamelizasyon): Pişen pırasaları tavaya alın ve yüksek ateşte, her iki tarafına renk aldırın. Hafif yanık görünümlü, karamelize yüzeyler elde edin.

Sos hazırlığı: Tencerede kalan portakal-limon suyunu ve havuçları blender’a alın. Pürüzsüz hale gelene dek çekin. Nişastayı bir miktar soğuk suyla açın ve püreye ilave ederek tekrar blender’dan geçirin. Sos kıvam almalı, parlak ve yoğun yapıda olmalı.

Sunum: Servis tabağının altına hazırladığınız sosu yayın. Üzerine yanık pırasaları dizin. Dilerseniz birkaç damla zeytinyağı ve taze otlarla süsleyerek sunumu tamamlayın.

Sunum önerisi: Yanık pırasayı, modern tabaklarda fermente yoğurt ya da fırınlanmış tahıllarla tamamlayabilir, vegan menülere dahil edebilirsiniz.


Click the image to open in full size.


aLinti
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumda.Net Reklamlar
sohbet isami sohbet
Cevapla



Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık