![]() |
YOĞURTLU KURU DOMATES MEZESİ
Malzemeler
200 gram kuru domates 1 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nar ekşisi (isteğe bağlı) Maydanoz veya taze nane (süsleme için) Kuru Domatesin Hazırlanması Kuru domatesin hazırlanması, mezenin lezzeti açısından oldukça önemlidir. Kuru domatesler genellikle yaz aylarında toplanan ve güneşte kurutulan domateslerdir. Kuru domatesleri kullanmadan önce aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: Kuru domatesleri bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Domateslerin yumuşaması için 15-20 dakika bekletin. Yumuşayan domatesleri sudan çıkarın ve fazla suyunu sıkın. Yoğurtlu Karışımın Hazırlanması Yoğurtlu karışımın hazırlanması, mezeye lezzet katacak önemli bir adımdır. Aşağıdaki adımları takip ederek yoğurtlu karışımı hazırlayabilirsiniz: Süzme yoğurdu bir kaba alın. İki diş sarımsağı rendeleyin veya ezin ve yoğurdun üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak nar ekşisini de ekleyebilir ve karışımı bir kez daha karıştırabilirsiniz. Mezenin Birleştirilmesi Hazırlanan yoğurtlu karışım ile kuru domateslerin birleştirilmesi aşamasında şu adımları izleyin: Yumuşayan kuru domatesleri doğrayarak ya da bütün olarak yoğurtlu karışıma ekleyin. Tüm malzemeleri nazikçe karıştırarak domateslerin yoğurt ile iyice kaplanmasını sağlayın. Karışımı bir servis tabağına alın ve üzerini zeytinyağı ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak doğranmış maydanoz veya taze nane ile süsleyerek servis yapın. http://ircforumda.net/resimupload/re...2017032512.jpg aLinti |
| Forum Saati: 13:31. Zaman dilimi GMT +4 olarak ayarlanmıştır. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.