16.Kasım.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Kokusuz Karnabahar Pişirmek İçin 5 İlginç Püf Noktası
Çiçeklerine ayırmak
Öncelikle karnabaharı bütün olacak kullanmayacaksanız, mutlaka çiçeklerine ayırmanız gerekir. Ortadan ikiye böldükten sonra, daha kolay bir şekilde çiçeklerine ayırabilirsiniz. Eğer bütün halde kullanacaksanız, sert yapraklı yeşil kısımları çıkarmanız yeterlidir. Daha sonra karnabaharları yıkayın ve limon dilimlerinin olduğu bir suda bekletin. Sirke ve limon Eğer karnabaharları limonlu suda bekletmediyseniz, haşlarken suyun içerisine 1 yemek kaşığı sirke ve limon dilimleri ekleyin. Bunları ekledikten sonra suya karnabaharları ilave ederseniz kokusu önemli ölçüde azalacaktır. Süt Karnabaharı limonlu suda beklettiyseniz, haşlama suyuna az miktarda süt koyabilirsiniz. Böylece karnabaharlar beyaz kalacak ve kokusuz bir şekilde pişirilebilecektir. Defne yaprağı Kaynar suya maydanoz veya defne yaprağı eklemek de karnabaharın kokusunu azaltacak yöntemler arasındadır. Şoklama Karnabaharların lezzetini korumak için, haşlama işleminden sonra soğuk suyun içerisine alıp 1-2 dakika bekleterek şoklama yapabilirsiniz. Özellikle kızartma ve fırınlama yöntemlerinde şoklama işleminin çok işe yaradığını söyleyebiliriz. aLinti |
|
|