08.Kasım.2024 | #1 |
Çevrimdışı
Bizimkiler.Net |
Mantarlı Tapas
İstiridye Mantarlı Tapas için
Malzemeler 3-4 dilim tam buğday ekmeği 150 gram istiridye mantarı 1 yemek kaşığı tereyağı 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı zeytinyağı 30 gram labne peyniri 3 dal taze soğan İnce kıyılmış maydanoz İstiridye Mantarlı Tapas Nasıl Yapılır Sarımsakları ince ince doğrayın. Yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın. Yağ ısındıktan sonra üzerine sarımsakları ekleyin. Mantarları yıkayıp güzelce doğrayın. Sarımsakların kokusu gelmeye başladığında, doğradığınız mantarları içine ilave edin. Mantarları 2 dakika kavurun. Bu esnada 2 dal taze soğanı ince ince doğrayın. Mantarların üzerine soya sosu ve taze soğanı ekleyin. 5-6 dakika kapağını kapatarak pişirin. Servis tabağına ekmekleri dizin ve üzerine labne peyniri sürün. Mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin. İnce kıyılmış maydanoz ve taze soğanı serpiştirin. Afiyet olsun. aLinti |
|
|